Câu hỏi và trả lời mẫu Part 3 Ielts Speaking, Topic 'Competitions'

Những câu hỏi và câu trả lời mẫu chủ đề 'Competitions', giúp bạn hình dung và chuẩn bị tốt hơn cho phần thi Ielts speaking thực tế.

Thumbnail

Những câu hỏi và câu trả lời mẫu trong phần 3 của đề thi Ielts Speaking sẽ cho bạn hình dung rõ hơn về cấu trúc của đề thi thật, từ đó sẽ có những sự chuẩn bị tốt hơn cho phần thi này. Sau đây là một số câu hỏi mẫu trong chủ đề 'Competitions' mà người học Ielts cần biết.

 

1. Why do you think some school teachers use competitions as class activities?

I think teachers use competitions to motivate the children in their classes. I’m sure that teachers try all kinds of activities to engage their pupils, and competitions might be one of the best ways to keep children interested or get them excited. Children love winning things.

 

Mẫu câu hỏi Ielts Speaking, chủ đề Competions

 

2. Is it a good thing to give prizes to children who do well at school? Why?

It might be a good idea to encourage children to do well in games or sports, but I don’t think we should give children prizes for their academic work. Children need to learn that the reason for studying is to learn useful things that will help them in their lives I don’t like the idea of children thinking that they will only work hard if there is a prize.

 

>>Xem thêm: https://nativespeaker.vn/cau-hoi-va-tra-loi-mau-part-3-ielts-speaking-topic-politeness.html

 

3. Would you say that schools for young children have become more or less competitive since you were that age? Why?

I’d say that they have become more competitive since I was young. Children now have to take exams from a much youngers age, so I think there is more of a focus on doing well in tests. Parents also seem to be getting more competitive. I think that many parents push their children to do extra homework rather than letting them play with friends.

 

Trên đây là những câu hỏi và câu trả lời mẫu trong chủ đề 'Competitions', phần 3 của bài thi Ielts Speaking, giúp bạn hiểu và có sự chuẩn bị tốt hơn cho bài thi Ielts thực tế. Ngoài ra, bạn cũng nên tham gia vào các khóa học Ielts Speaking để cải thiện kỹ năng speaking của mình. Nếu bạn cũng đang quan tâm đến các khóa học này thì có thể đăng ký học thử một buổi miễn phí ngay tại đây!

 

BÀI VIẾT LIÊN QUAN

KẾT NỐI VỚI CHÚNG TÔI

DMCA.com Protection Status